اولین جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه
جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش
اولین جلسه دوره جدید کارگروه اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی دانشگاه روز چهارشنبه مورخ 19مرداد 1401 از ساعت 8:30 تا 10 صبح با حضور جناب آقای دکتر قناعتی رئیس محترم دانشگاه، جناب آقای دکتر فتوحی معاون تحقیقات و فناوری و سایر اعضای کارگروه اخلاق در پژوهش در طبقه هشتم ساختمان ستاد مرکزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت تحقیقات و فناوری، موضوعات اصلی مورد بحث در این جلسه شامل ارائه گزارش عملکرد یک ساله کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه، بررسی روند پایش مطالعات کارآزمایی بالینی، بررسی مطالعاتی که در کمیته های اخلاق در پژوهش مورد پذیرش واقع نشده و جهت کسب نظر نهایی به کمیته اخلاق دانشگاه ارجاع شده اند و نهایتا ارائه لیست موارد بررسی شده مرتبط با تخلفات پژوهشی و یا موارد در حال بررسی جهت دریافت نظرات اعضای محترم کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه بود.
در آغاز این جلسه، جناب آقای دکتر فتوحی معاون محترم تحقیقات و فناوری؛ پس از معرفی اعضاء جدید کارگروه، گزارشی از عملکرد سالانه (سال 1400) کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه را ارائه نمودند. ایشان با تاکید بر لزوم تصویب اخلاقی همه طرح ها و پایان نامه های دانشگاه به تصویب حدود 4000 طرح و پایان نامه در سال 1400 اشاره کردند. دکتر فتوحی به عنوان دبیر کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه، باتوجه به اینکه یکی از وظایف کمیته اخلاق در پژوهش نظارت بر نحوه اجرای طرح ها و پایان نامه ها می باشد بر ارائه ساز و کارهای جدید جهت پایش و نظارت بر اجرای پژوهش ها در سال 1401 اشاره نمودند.
در ادامه جلسه جناب آقای دکتر قناعتی طی سخنانی به عنوان رییس کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه با اشاره به لزوم نظارت جدی بر روند اجرای پژوهش ها بر برخورد متناسب با موارد احتمالی تخلفات پژوهشی تأکید کردند. ایشان ضمن اشاره به جایگاه بلند دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین تعداد بسیار زیاد طرح های تحقیقاتی و انتشارات علمی دانشگاه، از دقت نظر استادان و دانشجویان دانشگاه در رعایت استانداردهای اخلاق در پژوهش تجلیل کردند.
در ادامه جلسه دکتر احسان شمسی گوشکی، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش معاونت پژوهشی، با اشاره به جایگاه قانونی کارگروه های اخلاق در پژوهش دانشگاه ها بر اساس قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی و آیین نامه اجرایی آن، در رسیدگی به تخلفات پژوهشی، به ارائه لیست موارد بررسی شده مرتبط با تخلفات پژوهشی در سال 1400 و 1401 پرداختند. ایشان در ادامه افزودند در حال حاضر رویکرد اصلی کمیته اخلاق در پژوهش ارائه آموزش به اعضای هیئت علمی و دانشجویان در خصوص پیشگیری از تخلفات پژوهشی و اخلاق در نشر می باشد.
در ادامه جلسه اعضا به بررسی برخی پرونده های ارجاع شده به کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه پرداختند.
نظر دهید